Praktijk Daphne Mahu
Psychologie in de praktijk Zeeuws-Vlaanderen

Over Daphne

Als kind wilde ik dierenarts worden. Of accountant.


Doordat ik op de middelbare school maar geen keuze kon maken over welk vak ik wilde leren, koos ik bij toeval voor Toegepaste Psychologie. Een gelukstreffer zo bleek naderhand, want gedurende de jaren ontwikkelde ik steeds meer liefde voor het werken met mensen.


Ik heb de afgelopen 10-15 jaar in verschillende ggz-settings gewerkt van jong tot oud en van lichte problemen tot zware psychiatrie. Ik leerde dat mijn kracht zit in het één op één gesprekken voeren met mensen die zijn vastgelopen. Ik haal voldoening uit mijn werk wanneer mensen gedurende en na ons traject weer zelfstandig en met zelfvertrouwen verder kunnen.


In mijn spreekkamer vind ik het super belangrijk om een veilige bedding te creëren waarin mensen de ruimte voelen om hun problemen en emoties te kunnen delen. Vanuit rust en gelijkwaardigheid onderzoeken wat er aan de hand is en samen beslissen hoe je daarbij het beste geholpen kunt worden.


Het succes van een therapietraject is voor een groot deel afhankelijk van de match met je behandelaar. Het is dus belangrijk om de welbekende ‘klik’ te voelen. Dit is heel persoonlijk en het kan gebeuren dat dit niet het geval is. Schroom niet om dit aan te geven, ik denk graag met je mee.


Studies

2023 

Post-bachelor Cognitief Gedragstherapeutisch Werker

Opstellingen basis - Een taal erbij

Lichaamsgericht werken


2022

Bachelor Social Work met differentiatie ggz-agoog

ACT (Acceptance Commitment Therapy)

Post-bachelor POH-GGZ

PST (Problem Solving Therapy) 


2021

Interventies bij relatieproblematiek (KOP-POK model)

Positieve Psychologie


2020

Certificering Pearson testgebruik kwalificatieniveau B


2014 - 2011

Systeemgericht werken

Competentiegericht werken

Bachelor Toegepaste Psychologie 

Minoren Pedagogische Advisering en Health & Lifestyle.

 

Mijn kwaliteitskeurmerk Registerplein ggz-agogen en beroepsvereniging BPSW zien er op toe dat de kwaliteit van mijn zorg gewaarborgd blijft. Zo moet ik mezelf regelmatig bijscholen om kennis en vaardigheden up-to-date te houden en aan de herregistratieplicht te kunnen voldoen. 


Ben je benieuwd naar hoe ik werk?

Klik hier.